Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.

Door ons leveren en ter plaatse vlechten

Volledig naar uw inzicht en wens op maat gemaakt bij u thuis

Offerte aanvragen

Wat is een wilgentenen schutting?

Een afscheiding van wilgentakken noemen we een wilgentenen schutting. De flexibele, verse takken vlechten we tussen houten palen door. Als ze vervolgens uitdrogen, worden ze taai en heel sterk. Kortom, de perfecte schutting.

Zeker omdat deze ook duurzaam is. Van Aalsburg B.V. kweekt de wilgentakken zelf. Deze zijn FSC-gecertificeerd en ons bedrijf staat op de hoogste tree van de CO2-prestatieladder.

De schuttingen hebben een levensduur van 8 tot 10 jaar en hebben weinig onderhoud nodig. Met ons handige doe-het-zelf pakket kunt u zelf aan de slag of u schakelt onze professionals in om de schutting te plaatsen.

Wilgentenen schutting - Wat is een wilgentenen schutting?

Zelf aan de slag

met een wilgentenen schutting

Wilt u zelf aan de slag met het vlechten van de takken en het plaatsen van de schutting? Dan bieden we u een handig doe-het-zelf pakket. Hierin vindt u alle materialen én duidelijke uitleg.

U kunt het pakket bij ons ophalen of binnen 3 werkdagen laten thuisbezorgen.

De schutting liever laten plaatsen?

Geen probleem! De medewerkers van Van Aalsburg B.V. plaatsen uw afscheiding of omheining van wilgentenen in één dag. We vlechten de schutting bij u op locatie.

U bepaalt de vorm en de hoogte van de schutting en wij gaan voor u aan de slag.

Wilgentenen schutting - Uw wilgentenen schutting in het ‘echt’ bekijken

Uw wilgentenen schutting in het ‘echt’ bekijken

Op onze bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe) ontdekt u ons complete assortiment. Hier kunt u diverse schuttingen bekijken, zodat u de ideale oplossing voor uw tuin vindt.

Laat u inspireren en adviseren over de laatste trends op het gebied van wilgentenen schuttingen!

Onderhoud

Een goed onderhouden schutting kan 8 tot 10 jaar meegaan. Bij voorkeur behandelt u de wilgentenen schutting jaarlijks met lijnolie.

Een andere manier om de levensduur te verlengen is door klimplanten tegen uw schutting te zetten. Zij zorgen ervoor dat uw wilgen afscheiding nog langer meegaat en dat uw tuin ook nog eens veel groener wordt!

Duurzaam & milieuvriendelijk

Onze wilgentakken zijn volledig natuurlijk, recyclebaar en gekweekt in onze eigen kwekerij. Het hout van Van Aalsburg B.V. is FSC-gecertificeerd.

Dat niet alleen: ons bedrijf staat op de CO2-prestatieladder op niveau 5. Het hoogste niveau voor kwaliteit, veiligheid, duurzaam hout en milieu. Een wilgentenen schutting van Van Aalsburg is dus écht duurzaam!

Van Aalsburg B.V. levert nog meer producten van wilgentenen.

Wilgentenen schutting - FSC
Wilgentenen schutting - CO2-prestatieladder

Al meer dan 50 jaar vertrouwd door duizenden klanten

16 klanten beoordelen ons met een 9.8

24 februari 2020

Jack en Kees belden ‘s morgens om 07.40 uur aan met de mededeling dat zij de bestelde schutting zouden komen plaatsen. Daarna werd er continue doorgewerkt tot een uurtje of 10 voor de eerste schaft. Wat een tempo hadden die mannen. Nadat de palen waren geslagen werd in nauw overleg de vorm van de schutting bepaald.

Jack en Kees legden geduldig uit wat er mogelijk was. Net na het middag uur (13.30) was de schutting klaar en werd alles opgeruimd. Er werd een schone werkplek achtergelaten.

Ten behoeve van de afrekening werd de schutting secuur opgemeten en de uiteindelijke m2 bepaald.

TOP bedrijf, TOP vakmensen, TOP schutting!!!! We zijn zeer tevreden.

10 januari 2020

Op Ameland is het niet gebruikelijk dat er ‘massieve’ schuttingen worden geplaatst. Een laag hekje of haag is meest gebruikelijk. De wilgentenenschutting van Van Aalsburg leek ons een goede tussenoplossing.

Het resultaat overtreft de verwachtingen. Het is nu winter maar we zijn ervan overtuigd dat het in de zomer, met een gevulde border, een prachtig plaatje zal zijn.

Wilgentenen schutting - Waterschap Zuiderzee land
Wilgentenen schutting - Artis
Wilgentenen schutting - RWP Projectmanagement
Wilgentenen schutting - Plassenschap Loosdrecht
Wilgentenen schutting - Deme

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van een wilgentenen schutting?
Onbehandeld gaat een wilgentenen schutting gemiddeld 8 à 10 jaar mee.
Wordt het doe-het-zelf pakket geleverd als complete schermen of als losse materialen?
Het doe-het-zelf pakket bestaat uit losse wilgentenen en palen. U dient de schutting zelf te vlechten.
Hoe lang ben ik bezig om mijn eigen wilgentenen schutting te vlechten?
Gemiddeld kost het één dag met 2 personen om 15 m² te vlechten.
Hoe gaat de levering in zijn werk en zijn hier extra kosten aan verbonden?

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst, vervoert Van Aalsburg B.V. uw producten. Na het plaatsen van uw bestelling nemen we contact met u op om een leverdatum overeen te komen. U ontvangt geen track & trace code. De levertijd van onze producten is binnen 3 dagen na het plaatsen van uw bestelling, tenzij anders overeengekomen. Van Aalsburg levert ook op zaterdag.

De verzendkosten zijn € 0,50 per kilometer, exclusief BTW. De exacte verzendkosten worden in de webshop berekend. U hoeft geen andere extra kosten te betalen.