Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.

De wilgen takkenbank

In samenwerking met gerenommeerd ontwerpster Floortje Bijvoet presenteert Van Aalsburg B.V. de ‘Takkenbank’. Dit is een duurzame tuinbank die bestaat uit twee metalen profielen. U kunt deze zelf opvullen met gesnoeide takken. Hiervoor kan eigen ‘snoeiafval’ gebruikt worden of de takken kunnen worden mee besteld met de bank.

Wij adviseren een taklengte van de wilgen takkenbank van 1.80 meter, waarbij de uitstekende taklengte ongeveer 15 centimeter is (dit is de taklengte die aan de zijkant van het metalen profiel uitsteekt). Uiteraard is het ook mogelijk om de bank naar wens langer of korter te maken, de bank wordt dan in zijn geheel automatisch langer of korter.

99,95499,95

Wissen

Al meer dan 50 jaar vertrouwd door duizenden klanten

45 klanten beoordelen ons met een 9.8

24 februari 2020

Jack en Kees belden ‘s morgens om 07.40 uur aan met de mededeling dat zij de bestelde schutting zouden komen plaatsen. Daarna werd er continue doorgewerkt tot een uurtje of 10 voor de eerste schaft. Wat een tempo hadden die mannen. Nadat de palen waren geslagen werd in nauw overleg de vorm van de schutting bepaald.

Jack en Kees legden geduldig uit wat er mogelijk was. Net na het middag uur (13.30) was de schutting klaar en werd alles opgeruimd. Er werd een schone werkplek achtergelaten.

Ten behoeve van de afrekening werd de schutting secuur opgemeten en de uiteindelijke m2 bepaald.

TOP bedrijf, TOP vakmensen, TOP schutting!!!! We zijn zeer tevreden.

10 januari 2020

Op Ameland is het niet gebruikelijk dat er ‘massieve’ schuttingen worden geplaatst. Een laag hekje of haag is meest gebruikelijk. De wilgentenenschutting van Van Aalsburg leek ons een goede tussenoplossing.

Het resultaat overtreft de verwachtingen. Het is nu winter maar we zijn ervan overtuigd dat het in de zomer, met een gevulde border, een prachtig plaatje zal zijn.

De wilgen takkenbank - Jan de Nul
De wilgen takkenbank - RWP Projectmanagement
De wilgen takkenbank - Tauw
De wilgen takkenbank - Van Oord Marine ingenuity
De wilgen takkenbank - Waterschap Zuiderzee land

Veelgestelde vragen

Zit de 'Takkenbank' goed?
Ja, op tuinidee (beurs 2020 in de Brabanthallen) is de bank door meer dan 200 bezoekers geprobeerd. Allen waren verbaasd over hoe fijn de bankt zit!
Kunnen de takken eruit getrokken worden?
Nee, dit kan niet. De laatste takken worden er klem in getikt met een hamer en kunnen er niet uitgetrokken worden.
Kunnen er achteraf takken bij besteld worden om bij te vullen?
Ja, nalevering van takken is altijd mogelijk. Deze zijn eenvoudig te bestellen via de webshop.
Zijn er nog meer meubels te bestellen?
Ja, het is mogelijk om een picknicktafel te bestellen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Daarnaast zijn er nog ontwerpen voor stoelen en tafels in ontwikkeling met cortenstaal en wilgentakken
Zijn de takken en frames los te bestellen?
Ja, het is mogelijk om de verschillende onderdelen apart te bestellen voor een doe-het-zelf pakket.
Geeft de Takkenbank roest af?
De Takkenbank is gemaakt van weersbestendig Cortenstaal. Cortenstaal heeft een beschermende roestlaag die op natuurlijke wijze ontstaat. Deze ‘oxidehuid’ schermt het onderliggende materiaal af van zuurstof en stopt daarmee het roestproces. Cortenstaal is hierdoor enorm duurzaam en hoeft niet geschilderd te worden. Echter kan de oxidehuid tijdens de opbouw roest(water) afgeven. Indien u dit wilt tegengaan is het mogelijk om het Corstenstaal te behandelen met Corstenstaal Vernis.