Levende wilgentenen schutting

Op zoek naar de perfecte tuinomheining? Zoek niet verder! Een levende wilgentenen schutting heeft een écht karakteristieke uitstraling. De kastanjepalen worden namelijk vervangen door dikke wilgenstammen, die gaan groeien.

Naast dit unieke aanzicht, zijn er genoeg andere redenen om voor deze schutting te kiezen:

▪ Duurzaam en ecologisch verantwoord
▪ Extra woongenot
▪ Allerlei soorten, maten en vormen mogelijk

Lees hier meer over de vele voordelen!

De levende wilgentenen schutting is alleen in het plantseizoen leverbaar. Dit seizoen loopt van oktober tot eind april.

 • Op voorraad Levering binnen 5 werkdagen
 • Inclusief montage handleiding
 • Producten van eigen kwekerij
 • Kwaliteit tegen de beste prijs
 • Vandaag besteld binnen 5 werkdagen in huis
 • Bezorging in NL, BE en DE

Omschrijving

Levende wilgentenen schutting zelf maken?

Een levende wilgentenen schutting maken met ons doe-het-zelf pakket? Of laat u uw nieuwe schutting toch liever plaatsen door onze vakmannen? Beide opties zijn mogelijk! Graag informeren wij u verder.

Eigenhandig uw schutting plaatsen

Met het doe-het-zelf pakket kunt u een van de oudste Hollandse ambachten zelf uitvoeren. Dit pakket bevat alle benodigde materialen om uw prachtige tuinomheining te realiseren. Uiteraard ook met een heldere montage handleiding. Een gedenkwaardige ervaring én uw tuin eigenhandig een nieuwe uitstraling geven. Wat wilt u nog meer?

Laten plaatsen door Van Aalsburg B.V.

Onze vakmannen plaatsen graag een levende wilgentenen schutting voor u. Binnen 3 weken na bestelling komt ons ervaren team langs bij u. De tuinomheining wordt dan in één dag geplaatst.

Ons team plaatst voor meer dan 15.000 m2 schuttingen per jaar. Dit staat gelijk aan 500 schuttingen. Met andere worden, het laten plaatsen van een levende wilgentenen schutting kunt u met een gerust hart aan onze ervaren experts overlaten.

Plus- en minpunten

 • Een natuurlijke uitstraling in uw tuin
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
levende-wilgentenen-schutting-1

Reviews Wilgentenenschutting.nl

Gemiddeld een 9,9 op basis van 61 beoordelingen van
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh
10
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

Fijn materiaal en vriendelijke bezorging

Mooi materiaal slim gebundeld, Goeie communicatie hulpvaardig en expertise Belden me dat ik teveel had besteld voor het project De bezorger was zelf ook vlechter die tijdens het afladen nog tijd over had voor tips en een vrolijk gesprek. Hij vond het leuk dat ik met kinderen aan de slag ging om ze in aanraking te brengen met het vak Hij was duidelijk trots op zijn product en zijn werk De kinderen hadden perfect materiaal om hun moestuin bakken mee te vlechten. En het resultaat mag er zijn.

Review Wilgentenen schuttingen
10
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

Hoge kwaliteit service en dienstverlening

Wij hebben inmiddels meerdere schuttingen naar grote tevredenheid laten vlechten. Van Aalsburg is een prachtig familie bedrijf dat het ambacht tot in de details beheerst. Het ter plaatse laten vlechten van een wilgentenen schutting is een prachtig ambachtelijk schouwspel.

10
Wilgentenenschuttingen - Kiyoh

Geweldig werk afgeleverd, prachtig resultaat

Ondanks de regen hele dag gewerkt en een hele mooie schutting geworden; zeker aan te bevelen
Prettig om mee te werken.

Waarom een levende wilgentenen schutting?

Een levende wilgentenen schutting brengt vele voordelen met zich mee.

Duurzaam en ecologisch verantwoord
Levende wilgentenen schuttingen bestaan volledig uit natuurlijke en duurzame producten. Dit is niet alleen bevorderend voor de kwaliteit van uw tuinomheining. Ook draagt u bij aan een ecologisch verantwoorde wereld.

Ter vergelijking: standaard schuttingen bestaan niet uit duurzame producten. Met andere woorden, een aanmerkelijk lagere kwaliteit, minder sprankelende uitstraling én een kortere levensduur. Een levende wilgentenen schutting gaat namelijk tussen de 8 en 10 jaar mee.

Extra woongenot
Levende wilgentenen schuttingen brengen een unieke sfeer met zich mee. De tuin krijgt een wilder en natuurlijk aanzicht door het zichtbare groen op uw omheining. Hierdoor komt de beplanting in uw gehele tuin beter tot zijn recht.

Dit is niet alleen fijn wanneer u zelf lekker aan het ontspannen bent in de tuin. Ook familie of vrienden op bezoek zullen (met enige jaloezie) verwonderd kijken naar uw prachtige tuinomheining.

Allerlei soorten, maten en vormen mogelijk
De levende wilgentenen zijn van nature zeer flexibel en buigzaam. Bijkomend voordeel is dat de schutting volledig naar uw wens bevestigd kan worden.

Van een speelse schutting met golvende of bollende vormen tot een rechte schutting. Met gevlochten wilgen is het allemaal mogelijk. Uiteraard in de door u gewenste hoogte en breedte.

Inspiratie

Natuurlijk is een levende wilgentenen schutting van zichzelf al een prachtige verschijning. Maar wist u dat een wilgentenen schutting ook uitermate geschikt is om een klimplant tegenaan te laten groeien?

Voordelen klimplanten tegen schutting aan laten groeien
Door het open vlechtwerk krijgt de plant voldoende ruimte om zich een weg te banen langs de takken. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstraling. Bovendien verlengd het de levensduur van uw levende wilgentenen schutting. De weersinvloeden hebben minder effect op de schutting en de hechtwortels wurmen zich door de nauwe kiertjes en gaten. Dit heeft een positief effect op de stevigheid van uw schutting.

Verschillende soorten klimplanten mogelijk
Welke klimplant het meest geschikt is voor uw wilgentenen schutting hangt af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Het bekendste voorbeeld van een klimplant is de klimop, ook wel Hedera genoemd. Deze snelgroeiende klimmer kunt u jaarrond planten en blijft in de winter mooi groen.

Levende-wilgentenen-schutting-inspiratie-4

Een ander alternatief is de Vijfbladige Wingerd, ofwel parthenocissus quinquefolia. In de zomer zijn de bladeren van deze plant uit de wijnstokfamilie groen van kleur. In de herfst krijgt het blad een sierlijke diepe bordeauxrode kleur. Dit maakt de vijfbladige wingerd een geliefde sier- en klimplant.

Levende-wilgentenen-schutting-inspiratie-5

Of wat denkt u van de Clematis? De clematis is te verkrijgen in veel verschillende varianten, óók niet klimmende varianten. In de bloeiperiode heeft de plant schitterende bloemen in verschillende kleuren. Weet u niet zeker welke geschikt is voor u? Vraag om advies bij de leverancier.

Levende wilgentenen schutting in het echt bekijken

Op onze bedrijfslocatie in Hellouw (gemeente West Betuwe) ontdekt u ons complete assortiment. Hier kunt u diverse schuttingen bekijken, zodat u de ideale oplossing voor uw tuin vindt.

Laat u inspireren en adviseren over de laatste trends op het gebied van wilgentenen schuttingen!

wilgentenen-schutting-bezorgen

Bezorging

 • Van Aalsburg B.V. is zelf de vervoerder.
 • Een track & trace code is op aanvraag mogelijk
 • Het product wordt altijd bij u afgeleverd, niet bij de buren. Vooraf stemmen we met u af of het noodzakelijk is dat iemand thuis is.
 • Veelal is de levertijd 5 dagen, inclusief verzending,
 • Levering op zaterdag en in avonden is eventueel mogelijk
 • De verzendkosten worden berekend op de afstand die gereden moet worden. Bekijk hoe de verzendkosten er voor u uitzien in de tabel!

Montage handleiding

Hoe maak je een levende wilgentenen schutting?

Voor het maken van een levende wilgentenen schutting gebruiken we de ca. 5 meter lange takken van een wilg, gevlochten om kastanje of wilgen palen. Deze wilgen worden ook wel wilgentenen of  bleeslatten genoemd. Van Aalsburg B.V. heeft hiervoor een eigen wilgenkwekerij in beheer.

Deze wilgentenen zijn perfect voor het maken van een schutting of natuurlijke afscheiding in uw tuin. Alhoewel het aardig stevige takken zijn van wel 2 tot 3 centimeter dik, zijn ze erg soepel en buigzaam.

In de maanden november t/m juni zijn de takken het meest buigzaam. Daarom kunt u het beste in deze maanden uw levende wilgenschutting in elkaar vlechten. Dit dient binnen 3 weken na ontvangst van de wilgen te gebeuren. Wanneer u langer wacht, drogen de takken uit en zullen ze breken tijdens het vlechten.

Hoe lang ben ik bezig met het vlechten van de wilgen?

Dit hangt af van de grootte van uw wilgenschutting of omheining. Gemiddeld gezien kunt u binnen één dag met twee personen 15m² vlechten. Het vlechten van wilgen is allesbehalve een taak om tegenop te kijken. Het zal een onvergetelijke ervaring worden om zelf één van de oudste ambachten van Nederland uit te voeren.

Een overzichtelijk stappenplan

Onderstaand kunt u ons overzichtelijke stappenplan rustig lezen. Zo bent u optimaal voorbereid en kunt u meteen aan de slag wanneer uw doe-het-zelf-pakket geleverd wordt.

Stap 1: de voorbereiding

Start met het onkruid verwijderen en de grond goed effen maken.Des te vlakker de ondergrond, des te fraaier en strakker het eindresultaat zal zijn. Vervolgens kunnen de palen in de grond.

Deze moeten 60 tot 80 cm in de grond. Hierdoor zal uw schutting steving staan, waardoor deze niet snel zal omwaaien bij slechte weersomstandigheden. U kunt eventueel een grondboor gebruiken om de gaten voor de palen makkelijker te creëren.

Wanneer u de palen direct mee besteld bij het doe-het-zelf pakket, hoeft u alleen de gewenste hoogte van uw schutting of omheining in te vullen. Wij voegen de extra centimeters die u nodig heeft voor voldoende stevigheid automatisch toe.

Ook heeft u de optie om postsavers te bestellen bij het doe-het-zelf pakket. Deze zullen de palen beschermen tegen houtrot en schimmel, wat de levensduur op zijn minst verdubbelt. De postsavers brengt u met een dakbrander om de palen aan. In onze online-handleiding staat exact beschreven hoe u de postsavers aanbrengt.

Stap 2: het vlechten

Nadat de palen goed in de grond zijn gezet, kunt u starten met het vlechtwerk. Belangrijk is dat u de wilgentakken altijd één kant op vlecht. Dus van links naar rechts of van rechts naar links.

Daarna kunt u de takken om de palen heen vlechten. Start bij de eerste paal en vlecht door totdat deze tak op is. Vervolgens knipt u de tak vlak achter een paal af. Dan kunt u beginnen met de tweede tak. Deze vlecht u vanaf de tweede paal en zo gaat u door tot u de laatste paal bereikt heeft.

Zo vlecht u laag na laag en bouwt u de schutting op. In onze online-handleiding staat exact vermeld hoe u het beste de wilgen kunt vlechten voor het fraaiste resultaat.

Stap 3: Onderhoud voor een langere levensduur

Wanneer u de levende wilgentenen schutting goed onderhoudt, gaat deze gemiddeld zo’n 10 jaar mee. Het gebruik van lijnolie, jaarlijks de heg bijsnoeien en uw levende wilgen in het begin genoeg water geven zijn stuk voor stuk belangrijk. Onderstaand volgt een verdere toelichting van deze drie type onderhoud.

Lijnolie
U kunt het beste 6 weken na plaatsing uw wilgenschutting voor het eerste behandelen met lijnolie. Vereiste is wel dat het droog weer is, zodat de lijnolie goed opdroogt.

Wij adviseren om deze behandeling hierna jaarlijks uit te voeren. Dit verlengt de levensduur en kwaliteit van uw levende wilgentenen schutting aanzienlijk.

De lijnolie kunt u uiteraard ook direct bestellen bij uw doe-het-zelf pakket.

Levende wilgen bijsnoeien
Daarnaast raden wij aan om de levende wilgen ieder jaar bij te snoeien. Dit kunt u het beste doen als het blad van de bomen is.

Voldoende water geven in het begin
Tenslotte is het ook van belang dat uw levende wilgenpalen genoeg water krijgen in het begin. Bij droog weer is 1 emmer per dag voldoende. Wij adviseren om dit de eerste 4 weken na plaatsing te doen.

Stel uw eigen doe-het-zelf pakket zelf samen

Enthousiast geworden? Bestel dan uw eigen doe-het-zelf pakket tegen een aantrekkelijke prijs. Binnen 5 werkdagen wordt het pakket bij uw thuis afgeleverd. Eventueel ook in de avond of op een zaterdag, indien gewenst.

U kunt het pakket helemaal zelf samenstellen. Geef eenvoudig de hoogte en lengte van de schutting door en wij leveren u de juiste hoeveelheid takken. Daarnaast bepaalt u zelf of u palen, postsavers en lijnolie mee wilt bestellen.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een levende wilgentenen schutting te laten plaatsen door onze ervaren vakmannen.

Zet nu uw eerste stap naar een prachtige wilgentenen schutting.

Veelgestelde vragen

Wat is de levensduur van een levende wilgentenen schutting?

Een wilgentenen schutting gaat gemiddeld 8 à 10 jaar mee. De levensduur kan worden verlengd door uw schutting goed te onderhouden. Denk hierbij aan een behandeling met lijnolie, jaarlijks de levende wilgen bijsnoeien en voldoende water geven aan uw wilgenpalen.

Hoe onderhoud ik mijn levende wilgentenen schutting?

Uw levende wilgentenen schutting goed onderhouden bevordert de kwaliteit én de levensduur van uw schutting. Onderstaand volgt een verdere toelichting.

Lijnolie
Wij adviseren een behandeling met lijnolie. Dit kunt u voor het eerst doen 6 weken na plaatsing van de schutting. Daarna is het voldoende om deze behandeling 1x per jaar uit te voeren.

Let op!
Het is belangrijk dat u deze behandeling uitvoert bij droog weer. Anders droogt de lijnolie niet goed op.

Levende wilgen bijsnoeien
U kunt het beste de levende wilgen eenmaal per jaar bijsnoeien. Dit hoort gedaan te worden als het blad van de bomen is.

Voldoende water geven
In de eerste maand na plaatsing van uw levende wilgentenen schutting adviseren wij om deze dagelijks 1 emmer water te geven. Uiteraard is dit alleen noodzakelijk bij droog weer. Dit bevordert niet alleen de kwaliteit van uw levende wilgen aanzienlijk, maar het verlengt ook de levensduur.

Wordt het doe-het-zelf pakket geleverd als complete schermen of als losse materialen?

Het doe-het-zelf pakket bestaat uit losse wilgentenen en palen. U dient de schutting zelf te vlechten.

Hoe lang duurt het ongeveer om zelf een levende wilgentenen schutting te vlechten?

Gemiddeld kost het één dag met 2 personen om 15 m² te vlechten.

Hoe gaat de levering in zijn werk en zijn hier extra kosten aan verbonden?

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst, vervoert Van Aalsburg B.V. uw producten. Na het plaatsen van uw bestelling nemen we contact met u op om een leverdatum overeen te komen. U ontvangt geen track & trace code. De levertijd van onze producten is binnen 5 dagen na het plaatsen van uw bestelling, tenzij anders overeengekomen. Wij leveren ook op zaterdag en in de avonden, indien gewenst.

De verzendkosten zijn € 0,65 per kilometer, exclusief BTW. De exacte verzendkosten worden in de webshop berekend. U hoeft geen andere extra kosten te betalen.